Infiltratie regenwater

Het klimaat verandert. We hebben te maken met zwaardere regenbuien en drogere zomers. Daarnaast daalt het grondwaterpeil doordat we in Nederland ons oppervlak meer en meer verharden, bijvoorbeeld door het gras in onze tuinen te vervangen door stenen. Het schone regenwater wordt soms zelfs gedeeltelijk afgevoerd via het riool naar een afvalwaterzuivering met alle hoge en onnodige kosten van dien. Teeuwissen biedt hiervoor een complete oplossing: infiltratie. Door de riolering af te koppelen en het regenwater direct in de bodem te infiltreren, creëren we een duurzame oplossing. We bespreken graag met u de verschillende mogelijkheden van afkoppeling tot en met infiltratie. Ons ontwerp, advies, de uitvoering en het onderhoud zijn afgestemd op uw wensen en mogelijkheden. Teeuwissen biedt deze oplossingen aan woningbouwcorporaties, gemeentes, bedrijven en particulieren.

Regenwater duurzaam afgevoerd.
Naast het reinigen van het riool verzorgt Teeuwissen de afkoppeling en infiltratie van regenwater. Van het ontwerp tot en met de installatie en het onderhoud. Als onafhankelijke specialist op afvoergebied voorzien wij in allerlei bestaande systemen. Ook ontwikkelen we zelf maatwerkoplossingen, die goed te onderhouden zijn.

Principe
Voor een duurzaam functionerend systeem houden we bij het ontwerp rekening met bijvoorbeeld het grondwaterniveau en de vervuiling van het regenwater. En natuurlijk ook met welke bodemsoort we te maken hebben, bijvoorbeeld klei of zandgrond. We kunnen op basis van al deze factoren kiezen voor een wadi, infiltratiekratten, verticale infiltratie, IT-riool, zakput of zelfs regenwatergebruiksystemen.

Systeemopbouw
Het is belangrijk dat het afgevoerde water schoon is, zodat blad, zand en slib de infiltratiecapaciteit niet verminderen. In principe moet er voor de infiltratievoorziening zowel een blad- als zand/slibafscheider worden geplaatst. Ook raden wij aan om een inspectieluik te maken, zodat het onderhoud periodiek mogelijk is.

Service

Elk systeem heeft onderhoud nodig. Of het nu gaat om het reinigen van de blad/zandvanger of het onderhoud van de opvoerpomp van de regenwatergebruikinstallatie. Teeuwissen kan het onderhoud van deze systemen op contractbasis uitvoeren. Wij bewaken dan de overeengekomen inspectie- en ledigingsfrequentie. Voor u een zorg minder.

Geïnteresseerd?
Neem dan contact met ons op. Wij bespreken graag met u de mogelijkheden.

Onze aanpak

  • Alles in eigen beheer
  • Snelle service
  • Kwaliteit voorop