Zand zuigen / zand blazen

Teeuwissen over een zogenaamde droge stoffenwagen. Dit speciale voertuig is een aanvulling op het wagenpark van Teeuwissen welke ingericht zijn om waterige afvalstoffen op te zuigen. Vanuit de markt is er een blijvende vraag voor inzet van de droge stoffenwagen.

Onderkelderen of toegangkelijk maken van kruipruimtes met zand zuigen/zand blazen

De droge stoffenwagen is zoals de naam al zegt speciaal gebouwd voor het zuigen van zand uit kruipruimtes etc. Het maken van meer ruimte in kruipruimtes kan om verschillende reden worden gedaan. Je kunt dan denken aan het “onder kelderen” van huizen en gebouwen of om riool- en leidingwerk te vervangen of om vloeren te isoleren. De krachtige blower van de  luchtverplaatsingsinstallatie van deze machine resulteert in een zeer grote zuig- en blaascapaciteit, waardoor het mogelijk is binnen zeer korte tijd grote hoeveelheden droge stoffen zoals grind en zand, etc. te verwerken en transporteren.

Het grote voordeel van het werken met dit speciale voertuig is dat meestal via de bestaande toegangspunten van de kruipruimte het werk uitgevoerd kan worden. Je hebt dus geen last van breek en sloopwerk. Bij kleinere hoeveelheden heb je geen last van een container voor de deur want het zand wordt gelijk afgevoerd. Er zijn relatief dus weinig voertuigbewegingen nodig waardoor de overlast voor de omgeving wordt beperkt. Bij grote hoeveelheden van de op te zuigen materialen kan dit voertuig kippen in een container  of in een big-bag waardoor de auto lang op de standplaats kan blijven. Dit bespaart tijd en geld.

Kruipruimtes schoonmaken met zand zuigen

Het komt vaker voor dan u denkt, afvalwater in kruipruimtes. Vaak doordat het riool kapot is gegaan komt er afvalwater in de kruipruimte. Teeuwissen is het bedrijf dat voor u opruimt en uw riool repareert. Met zuigwagens zuigen wij de kruipruimte leeg. Onze eigen vakmensen kunnen dan het lek repareren en indien gewenst kunnen we met onze eigen droge stoffenwagen er weer een schone laag zand onderbrengen. zodat uw kruipruimte weer schoon en droog is.

Dakgrind en zand blazen

De droge stoffenwagen is bijzonder geschikt om zand en grind etc. te blazen. Met een grote capaciteit blower die ook nog eens samen  met een 2 de compressor kan werken kan dit voertuig vrijwel elk zuigbaar zand / grind etc. aan. Hierdoor kan er onder de vloer weer een schone laag zand aangebracht worden en kan er dakgrind aangebracht worden op daken van woningen en bedrijfspanden.

Overige werkzaamheden

Naast deze werkzaamheden wordt dit voertuig ook ingezet voor uiteenlopende werkzaamheden zoals het zuigen van isolatie materialen uit kruipruimten en spouwmuren en het leegzuigen van koolstoffilters, het opzuigen van dakgrind en het leegzuigen van olietanks die zijn gevuld met zand.

Veiligheid en milieu

Om te zorgen dat er geen schadelijke stoffen in de luchtkomen zitten er 42 grote stofzuigerzakken in dit voertuig die de lucht zuiveren. Als extra is er ook een extra veiligheid filter gemonteerd. Deze voorkomt ingeval er 1 zak kapot gaat dat de stof alsnog in de lucht komt. Het voertuig is voorzien van een Euro 6 motor voor aandrijving van het voertuig en als krachtbron voor de machine. Ook is het nieuwe voertuig stiller geworden waardoor geluidsoverlast in de werkomgeving is gereduceerd.

Aanvraag

Omdat iedere situatie weer anders is komen we graag op locatie om de verschillende mogelijkheden te bespreken op basis waarvan een aanbieding gemaakt kan worden.

Onze aanpak

  • Alles in eigen beheer
  • Snelle service
  • Kwaliteit voorop
  • ARBO vriendelijk